Домашна паста с три вида сос

Follow my blog with Bloglovin

Здравейте,

Ако още се питате какво да подготвите за вечеря, ще ви споделя рецептата за едно ястие, което се превърна в мой фаворит, тъй като съм голям фен на италианската кухня (и не само :))

Нужни продукти за пастата: (за 4 порции)

  • 300 грама пресято брашно
  • 3 яйца
  • 3 жълтъка
  • щипка сол

Брашното се оформя като кладенче и в центъра се изсипват яйцата и жълтъците.

wpid-image-b7adff5c835c97db15fead50ab7ca26f3957a6ab5db1143ae2bed7c7c1d61872-v.jpg

Започва се месенето отвътре навън до получаването на хомогенно тесто. Готовото тесто се завива с фолио и се оставя за половин час в хладилника. След това тестото се накъсва на малки топки и се минава 5-6 пъти през машината за паста, за да стане идеално тънко.wpid-image-f3404b096bc2ab9b622e43dd27645ea916d5f23aaef69fad29be4095de1678ee-v.jpg                           wpid-image-8c5a14dda05e185e2c728438136cb86e5b98e50ab96e6f494be429fcf1a3f1e4-v.jpg

После ивиците се оформят отново през машината в зависимост от предпочитанията като спагети или талиятели.

wpid-image-4a29d975499e1baa31d7beeb80bd39c74836e94cb356acbdc18fe7fe1bf8d7c1-v.jpgГотовата паста се сварява във вряща подсолена вода за 4-5 мин.

wpid-image-4efad7aacdb8b47ffa2f0a8c010371d77cc9482ddcf999cf34c51d7306d0cba0-v.jpg

Нужни продукти за сосовете:

Сос песто:

  • 1 скилидка чесън
  • 4-5 листа прясна мента
  • 15-тина листа пресен босилек
  • 50 гр. кедрови ядки
  • сол
  • зехтин

Всички продукти без зехтина се слагат във хаванче и се счукват до получаване на хомогенна смес, след което на тънка струя се сипва зехтина. Дибавят се 2-3 лъжици от водата, в която е сварена пастата и се разбърква.

Сос куатро формаджи:

  • 150 гр. синьо сирене
  • 1 опаковка камембер
  • 1 опаковка рикота или крема сирене
  • пармезан
  • сметана за готвене
  • 100 гр. масло
  • черен пипер

На бавен огън се разтопява маслото и се добавят натрошените сирена. Оставя се на тих огън и се разбърква 10 минути. Прибавя се сметаната и се оставя за още няколко минути на котлона. Поръсва се с черен пипер.

Сос болонезе:

  • 150 гр. кайма
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 2 домата
  • розмарин
  • риган
  • босилек
  • черен пипер

Запържват се лука и чесъна, след което се прибавя каймата. Оставя се на котлона докато каймата се изпържи. След това се добавят ситно нарязаните домати и подправките и се оставя да къкри 15 минути.

wpid-image-82b1c80954d7098f0dd73bc3bd5f34eac2ef06e819ee1f37a57c02b59fdbc385-v.jpg

По желание може да поръсите с пармезан!

Bon Appetit!!!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s