Свежа салата със спанак и киноа/Fresh salad with spinach and quinoa

Follow my blog with Bloglovin

For English scroll down the page↓↓↓

Времето този уикенд е толкова дъждовно и предразполагащо за почивка, че на човек не му остава друго, освен да се развихри в кухнята, а защо не да приготви нещо здравословно 🙂

Киноата напоследък добива популярност като хранителна съставка, чиито въглехидрати се усвояват напълно от организма и поради това е препоръчвана за консумация във всички хранителни режими.  Тя не съдържа глутени, а има много важни за организма вещества като желязо, калций, големи количества от витамини B и Е, както и много други полезни витамини и минерали.

Поради всички тези факти, а и защото и на мен ми е много вкусна ;), днес ще представя една много лесна за изпълнение рецепта:

Необходими продукти:

За салатата:

  • 1 чаена чаша киноа
  • 2 твърдо сварени яйца
  • 250 гр. пресен спанак
  • сирене
  • ролца от раци (по желание)

За дресинга:

  • соев сос
  • горчица
  • 1 лайм
  • балсамико
  • захар
  • зехтин

Приготовление:

Киноата се накисва за 10 минути в студена вода, след което се кипват 3 чаени чаши вода на котлона и се оставя да поври 10 – 15 минути. След охлаждането й се изсипва в купа за салата и към нея се прибавят нарязаният на лентички спанак и натрошените на ситно яйца и сирене. По желание може да прибавите и ролца от раци или сьомга според собствените предпочитания.

За дресинга се разбъркват добре 2 кафени лъжички соев сос, 1 малка лъжичка горчица, 2 лъжици оцет балсамико, сокът на 1 лайм, 1 кафена лъжичка захар и зехтин на вкус. С готовата смес се овкусява салатата.

wpid-20151011_163504.jpg

За мен не остава друго, освен да пожелая Добър апетит!


The weather this weekend is so rainy so we have nothing left except for taking our time to rest for a while and why not for trying prepare something healthy in the kitchen 🙂

Quinoa has recently gained popularity as a food ingredient whose carbohydrates are completely absorbed by the body and therefore it is recommended for consumption in all diets. It does not contain gluten, but there are many important substances such as iron, calcium, large amounts of vitamins B, and E, as well as many other useful vitamins and minerals.

Because of all these facts, but also because I find it very tasty too ;), today I will present a very easy to follow recipe:

Ingredients:

For the salad:

  • 1 cup quinoa
  • 2 eggs
  • 250 g. Fresh spinach
  • cheese
  • crab rolls (optional)

For the dressing:

  • soy sauce
  • mustard
  • 1 lime
  • balsamico
  • sugar
  • olive oil

Preparation:

Soak the quinoa for 10 minutes in cold water, then boil 3 cups of water on the stove and  let it simmer for  10-15 minutes. After cooling, pour it in a salad bowl and add the shredded spinach and crushed chopped eggs and cheese. Optionally you can add and crab rolls or salmon according to your own preference.

For the dressing, mix thoroughly 2 coffee spoons of soy sauce, 1 small spoon mustard, 2 tablespoons balsamic vinegar, the juice of 1 lime, 1 coffee spoon of sugar and olive oil to taste. With the mixture flavor the salad.

wpid-20151011_163504.jpg

Enjoy it!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s