My 10 makeup tips and tricks/Моите 10 съвета и трикове при гримиране

Follow my blog with Bloglovin

For English you can use the Google Translate Widget on the sidebar →

Здравейте усмивки,

Започвам публикацията днес с уточнението, че съм много далеч от професионалист в грима и просто ми се иска да споделя с вас тези трикове и съвети, които работят за мен в годините и които без да изискват някакви специални умения, са важни, за да е перфектен крайният резултат. Някои неща може вече да ги знаете, но бих била много щастлива, ако намерите и нещо полезно и приложимо за вас 🙂

1. Винаги се гримирайте на подходяща светлина – често сутрин бързайки го правим в банята на изкуствено осветление и когато излезем навън, гримът ни не е толкова перфектен, колкото ни се иска. За ежедневен грим аз гледам да го правя максимално близо до естествен източник на светлина и накрая винаги проверявам крайния резултат навън с огледало. Помага, за да няма рязка граница между лице, шия и деколте и да прецените дали цветовете не са прекалено ярки за през деня.

2.  Избирайте фон дьо тен, подходящ за кожата ви – с Петя от PK MakeUp by Petia Koleva направихме една страхотна публикация по темата – основата в грима, където може да прочетете повече от съветите на професионалист. Бих препоръчала, ако се затруднявате да се допитате до консултант, гримьор или козметик, които да ви помогнат в избора на правилния продукт за моментното състояние на кожата ви. На мен тя много ми помогна.

3. За озаряване под очите винаги избирайте коректор, който е един тон по светъл от кожата ви – отначало може и да мислите, че няма да ви пасне добре и ще личи, но когато го разнесете добре и прелеете, ще изглеждате по – свежи и отпочинали. И не забравяйте да го нанасяте в триъгълна форма. Коректорът в жълтеникав нюанс от друга страна неутрализира червенината.

4. За да засилите интензивността на цветовете на сенките, може да намокрите леко четката, с което ги нанасяте. Винаги използвайте специална основа за сенки, за да си гарантирате и дълготрайност.

5. Винаги нанасяйте очната линия след сенките за очи и преди спиралата – ако искате по – мек вид, може да я опушите съвсем леко, а за по – голяма интензивност – да повторите отгоре с сенки.

6. За да получите опушения ефект, най – лесно е да нарисувате хаштаг във външния ъгъл на окото с молив и да започнете да го преливате леко с четка.

7. За да получите дължина на миглите при поставяне на спиралата, сложете я на два слоя, но изчакайте първия да изсъхне добре. А в случай, че търсите повече обем, сложете прозрачна пудра на миглите и тогава повторете.

8. За да създадете илюзия за по – пълни устни, нанесете по – светъл цвят в центъра им.

9. Моливът за устни винаги трябва да допълва цвета на червилото/гланца.

10. И завършвам с това как лесно да разпознаваме предназначението на четките за грим, ако не са обозначени:

  • плоските четки – обикновено служат за нанасяне на продукт
  • пухкавите четки – са за блендиране и преливане.

 

И тъй като вече е декември, пожелавам ви един вълшебен месец, усмивки!

makeup8

 

Advertisements

One thought on “My 10 makeup tips and tricks/Моите 10 съвета и трикове при гримиране

  1. Pingback: Best of the week #25 – Top trends, 100 beauty secrets and more… | smileystylelady

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s