Monday inspiration #45 – 5 reasons to love winter/5 причини да обичаме зимата

Follow my blog with Bloglovin

For English you can use the Google Translate Widget on the sidebar →

Здравейте усмивки,

Признавам си, че днес вдъхновението започна от факта, че аз хич не съм от хората, които са големи фенове на зимата. Не обичам студа, снега в града, късите дни и мрачните дни без слънце. Но аз не съм негативен човек и преди всичко винаги гледам на нещата от положителната страна (надявам се, че и вие сте прочели моя пост Monday inspiration #42 – Think positive!); това е и причината да споделя моите 5 причини да обичам зимата. Дам, понякога е добре да седнем да си направим списък с плюсовете и да се усмихнем на това, което ни се предлага, защото не може да го променим, нали така ;)!?

winter1

1.Празниците – зимата наистина е изпълнена с празници – Коледа, Нова Година, имени дни и безброй много поводи, за да се съберем с приятелите и семейството си. Винаги в периода между Коледа и Нова година всички се завръщат в родния град и си организираме вечери, танци и весели събирания.

2.Възможността да си останем вкъщи – в случай, че не ни се излиза съвсем спокойно може да се оправдаем със студа, да си останем у дома и да прекараме една уютна вечер в лежерна обстановка. Сгушени в топлото одеяло пред телевизора, с книга или сериал, хапвайки коледни курабийки и…размечтах се!

3.Oversized  пуловерите – любима дреха през сезона, може да се сгушиш в тях и да потънеш в меката материя. Това е и моят go to  тоалет – пуловер, skinny дънки, боти, пухенка и шапка.

4.Коледният дух – не знам дали наистина има такова нещо, но ми се иска да вярвам, че хората около Коледа стават по – добри, по – щедри и поне малко започват да вярват в чудеса. Защото както отговорих на моята 6 годишна дъщеря, която ме запита дали наистина има дядо Коледа – „Кой тогава живее в Лапландия и изяжда бисквитките под елхата?“.

5.Украсата – няма друг празник, за който да се вълнуваме така и да украсяваме още от началото на месец декември. Градът и той светва в най – различни цветове и форми. Красиво е, празнично и весело!

winter2

А кои са вашите причини да се усмихвате на студа и снега навън в зимните дни? 🙂

Advertisements

One thought on “Monday inspiration #45 – 5 reasons to love winter/5 причини да обичаме зимата

  1. Pingback: What to do on a cold/rainy day?/Какво да правим в студените/дъждовни дни? | smileystylelady

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s