Let’s talk about imperfections…/Да си поговорим за несъвършенствата…

Follow my blog with Bloglovin

For English you can use the Google Translate Widget on the sidebar →

Здравейте усмивки,

Един малко по – различен пост, свързан по някакъв начин с модата и красотата, но и по – личен…Защото със сигурност всеки ще припознае себе си в момент, когато се е чувствал несигурен в това как изглежда, и поглеждайки се в огледалото, се е фокусирал предимно в „недостатъците“ си.

Наистина, сега вече ми се случва доста по – рядко, но особено като тийнейджър си спомням колко често се взирах с часове в това, което аз възприемам в себе си като недостатък и се опитвах да намирам начини да го скрия или променя…С годините, обаче, е чудно как постепенно приех себе си такава, каквато съм – с не особено перфектни прасци, леко крива усмивка и доста нисичка, но самата аз – истинска! Научих се да се обичам, защото само аз мога да реша като каква да се покажа пред хората – жена, изпълнена със съмнения или жена, уверена в себе!

И сега напук на неперфектните зъби и въпреки ниския си ръст, не слагам всеки ден обувки на токчета, за да изглеждам по – висока и стройна, а си нося кецовете с широка усмивка.

Мисля си, че трябва да имаме ясна представа за себе си и за нашите предимства и недостатъци, за да можем винаги да презентираме себе си във възможно най – добра светлина. Защото всяка сутрин, когато се облечем, гримираме и излезем, ние можем да заявим пред света, че изглеждаме страхотно, защото се чувстваме добре в кожата си! И тогава тези наши „несъвършенства“ ще си останат една тайна между нас и огледалото 😉

Добре, признавам си, че винаги, когато погледна модела от списанието ще въздъхна по идеалната й фигура и холивудска фигура, но ще го направя не с мисълта, че трябва да изглеждам така на всяка цена, а по – скоро с ясното съзнание, че аз съм си аз – единствена и различна в своето „несъвършенство“.

И целта на този пост не е да критикувам или търся недостатъци в момичетата от списанията, а да ви разкрия, усмивки, колко несигурни можем да бъдем и да намираме „дефекти“ там, където понякога ги няма. Затова си мисля, че на прага на Новата година е точното време да оставим несигурността в 2016 – та и да се събуждаме всеки ден с усмивка и заставайки пред огледалото да си повтаряме колко красив и невероятен човек сме! Защото не красотата е ключът към щастието, а….

„Щастието е ключът към красотата. Няма истинска красота, която да съществува без щастие“ – Кристиан Диор

4 thoughts on “Let’s talk about imperfections…/Да си поговорим за несъвършенствата…

  1. Pingback: Monday inspiration #47 – (Self) Confidence/ (Само) Увереността | smileystylelady

  2. Pingback: Best of the week #1: Top posts from 2016, Instagram Best Nine and NYE celebration | smileystylelady

  3. Pingback: The no makeup trend/ Тенденцията без грим | smileystylelady

  4. Pingback: Best of the week #48 – perfect winter wardrobe, warm scarves, sweaters and more… | smileystylelady

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s