Monday inspiration #46 – (Self) Confidence/ (Само) Увереността

Follow my blog with Bloglovin

For English you can use the Google Translate Widget on the sidebar →

Здравейте усмивки,

 И днес ми се иска да ви вдъхновя с няколко изречения, донякъде свързани и с темата от миналия четвъртък за „несъвършенствата“ (ако сте я пропуснали, може да я прочетете тук). Защото увереността не е нещо, което получаваме априори, а по – скоро качество, което трябва да градим с годините. Да бъдеш (само) уверен се оказва не особено лесно и за мен означава да имаш куража да предизвикваш себе си, както и мъдростта да можеш да се поучиш от грешките си.

Често ние  се опитваме да се сравняваме с другите около нас, с техните успехи и постижения  и ето така, губейки себе си в живота на другите, губим и увереността си. В такъв случай аз винаги се сещам за един цитат на неизвестен автор, който обаче според мен трябва да не забравяме и да си го припомняме тогава, когато почувстваме, че потъваме в очакванията на другите за това как трябва да действаме, какви трябва да бъдем или какво да постигнем:

“ Увереността не е в това да пристъпиш в една стая с вирнат нос, мислейки си, че си по – добър от всеки друг; тя се изразява в това да влезеш в една стая и да не трябва да се сравняваш с никого в нея.“

И така…не идва ли увереността от нашата вътрешна сила!?Защото, за да повярват другите в нас; да се представим пред тях като уверени и сигурни в себе си и своето място личности, ние първо трябва да се научим да вярваме на себе си, да се вгледаме навътре и да открием онова, което ни отличава от всички други, да го приемем за единствено и неповторимо и за основата, върху която да градим своя път. Да изградиш връзка със себе си е първата стъпка към увереността и към смелостта да покажеш пред света кой си: без сравнения, без срам, а с усещането, че си точно там, където искаш да бъдеш!

Advertisements

2 thoughts on “Monday inspiration #46 – (Self) Confidence/ (Само) Увереността

  1. Pingback: The no makeup trend/ Тенденцията без грим | smileystylelady

  2. Pingback: My month in photos: March/ Моят месец в снимки: Март | smileystylelady

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s