Nail strengthening oil Ikarov/ Масло за укрепване на нокти Икаров

Follow my blog with Bloglovin

For English you can use the Google Translate Widget on the sidebar →

Здравейте усмивки,

Всеки от нас знае за благотворното влияние, което натуралните масла оказват върху нашата кожа,  коса и нокти. И дали като екстракт, вложен в козметичен продукт, или в техния чист вид, ние постоянно ги използваме за различни цели.

Продуктът, за който ще си „говорим“  днес,  е отдавна на българския пазар и със сигурност не е мое откритие, но тъй като го ползвам вече почти 10 – тина години, мисля, че мога да споделя мнение относно неговите качества.

wp-1486626198255.png

Маслото за укрепване на нокти намалява чупливостта, подобрява добрия външен вид и здравината на ноктите. При всекидневна употреба дава бързо видими резултати. Маслото за укрепване на нокти омекотява кожичките около ноктите и това помага те да се почистят по-лесно. В състава му влизат  смес от бадемово масло и пет етерични масла. Розмариновото масло стимулира растежа. Евкалиптовото масло /заедно с бадемовото/ поддържат нормалната влажност и витализират клетките. Трите цитрусови масла – лимоново, грейпфрутово и цитронелово са една класическа комбинация за поддържане на самите нокти.  За стабилизиране и предпазване от окисляване е добавена смес от природни антиоксиданти – екстракт от розмарин, лецитин, витамин Е и С. Те имат благотворно влияние върху ноктите. (от сайта http://www.ikarov.eu)

Моят опит с продукта:  Определено, когато го нанасям редовно, виждам положително действие върху ноктите си. Аз, по принцип, мога да се похваля с доста здрави нокти, с широка плочка, но винаги след достигане на определена дължина, те започват отстрани да се чупят. При нанасяне на маслото всяка вечер успявам да ги пусна много по – дълги от обикновено. За мен обаче, това не е първото му по важност действие, защото особено в последните години рядко поддържам дълги нокти, а по – скоро залагам на максимално естествения къс маникюр. В този случай го употребявам най – вече като омекотител на кожички, с който наистина избутването им става много лесно и се наблюдава моментално омекотяване, което особено в зимните месец е важно. Нанасям от продукта, изчаквам 5 мин и след това нежно избутвам кожичките. После е добре хубаво да се измие, за да не повлияе върху качеството на полагане на лака и отново след поставяне на топ лака, повторно го нанасям около ноктите, изчаквам 10 – тина минути и после чрез масаж го втривам. По този начин постигам задоволителен краен резултат.

wp-1486628855030.png

Работи се изключително лесно с него, само имам една забележка към последната опаковка, която купих – косъмчетата на четката стоят някак сплъстени и по – трудно се разнася продукта. (За първи път ми се случва, така че мисля е нещо инцидентно). Ароматът му се усеща, докато не попие, но за мен не е дразнещ. След втриване не остава мазен филм.

Смятам, че за цената си продуктът е много добър и при мен върши работа, затова и не спирам да го купувам.

Цена/количество: 2.50-3 лв./10 мл.

А вие какво използвате за грижа на ноктите си?

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s