Best of the week #16 – why you should love Plovdiv?, what to wear when you have nothing to wear and…what more?

Follow my blog with Bloglovin

For English you can use the Google Translate Widget on the sidebar →

Здравейте усмивки,

Мина и най – големият християнски пролетен празник и след страстната, вече навлизаме в светлата седмица…И нека наистина да ни бъде „светло“ и спокойно!

Надявам се да сте използвали пълноценно почивните дни и да сте успели да обърнете внимание на себе си и близките!

Линковете днес са доста разнообразни (не няма козунаци, но ще има яйчица :)), всичко това го казвам с намигване и усмивка, защото сигурно и вие сте се нагледали на яйцата, козунаците и курабийките на поне половината от приятелите си във Facebook и Instagram. Аз обаче нямам нищо против и се радвам на проявеното творчество от всекиго. Е, тук днес ще има малко мода, история за Пловдив в една страница, която си струва да разгледате и една (обещавам!), само една снимка с яйчица :)!

Започваме обаче със завръщане в почти началото на изминалата седмица:

1.Моят рожден ден – както тези от вас, които ме четат знаят, във вторник беше рожденият ми ден, който прекарах с дъщеря ми, гледайки една приказна история. А какъв беше подаръкът ми? Ще разберете съвсем скоро…Дотогава може да погледнете поста от четвъртък, ако още не сте го направили и да споделите вие как се чувствате на рождените си дни. Защото за мен те са винаги повод за щастие, усмивки и нови планове за предстоящата година!

I am 32 already: The Good and The Bad!/ Вече съм на 32: Какво му е хубавото и какво лошото!

2. Великден – ден, в който празнуваме възкръсването и за мен един символ на вярата и надеждата. Още един празник, който съм щастлива, че успях да прекарам с любимите си хора. Рядко пътуваме точно по празничните дни: от една страна тъй като навсякъде е твърде претъпкано, а от друга – защото това са дните, които държа да прекарам с родителите си и да поздравя и посетя по – възрастни роднини. Тази година успяхме пълноценно да си починем вкъщи и да съберем сили за нещо, което предстои. Най – щастливи от приготовленията безспорно са децата и Божидара не прави изключение. Тази година активно се включи в боядисването на яйцата и гордо си ги показва:

IMG_20170416_180512_364

P.S. Малко бяха поначупени, но пък това е съвсем ниска цена за тази голяма усмивка, нали така ;)?

3. Plovdiv: You will love this town – и когато видях едно такова заглавие на статия някъде из дебрите на Facebook, не можех да не кликна на линка :). Попаднах на една много приятна страница за Пловдив, нещо като онлайн пътеводител, който разкрива част от прелестите на моя роден град. Защото няма как да не обикнеш Пловдив и да не харесаш китните старинни улички! На линка ще откриете малко история, а и задължително се „разходете“ из страничката, за да намерите още интересни местенца:

https://lostinplovdiv.com/en/articles/3

А ето и няколко мои статии по темата, защото Пловдив е очарователен през пролетта и ако още не сте, побързайте да го посетите:

PLOVEDIV – Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина/ The singing fountains in the Tsar Simeon’s Garden

PLOVEDIV – ГРЕБНАТА БАЗА

Monday inspiration #38 – Kapana creative district/Капана – квартал на творческите индустрии

Monday inspiration #33 – PLOVDIV Old Town through our eyes and cameras/Старинен Пловдив през нашите очи и фотоапарати

4. „Какво да облечем, когато нямаме какво да облечем?“ – признавам си, че мен отново  заглавието ме привлече. И как няма…с този често срещан проблем, когато стоейки пред гардероба, пристъпваме нервно от крак и на крак и се нуждаем отчаяно от нещо ново за вдъхновение. Тук дойде на помощ The Blonde Salad и няколко трика как да „превърнем старите дрехи в нови“

http://www.theblondesalad.com/fashion/how-to/what-to-wear-when-you-have-nothing-to-wear-tricks.html

Пробвала съм лично 1 и 3 и гарантирам, че работят, естествено, ако моделът позволява, а номер 2 и преобразяването на риза в пола съм го виждала на много снимки в Pinterest, така че явно също „работи“.

Вие бихте ли пробвали нещо такова и имате ли подобни трикове? Аз си признавам, че това с жилетката като го прочетох направо завъртях очи и си помислих…е, как не съм се сетила досега!

5. Бум на денима – и аз продължавам да споделям линкове за денима, но няма как да го заменя с друго, предвид факта, че това е най – носената дреха от голяма част от нас.  И докато лятото е сезонът на ефирните рокли и късите панталони, то пролетта е точното време, за да развихрим въображение и да заложим на деним!

https://dama.bg/article/bum-na-denima-kak-da-nosim-dunkite-tozi-sezon/15584/

Така че слагайте дънките, обръщайте закачливо жилетката с копчетата на гърба и ето една визия, с която със сигурност ще се отличите и ще привлечете погледи!

Пожелавам ви една успешна светла седмица, усмивки и се надявам, че ще се върнете отново в блога в четвъртък, когато съм ви подготвила една среща с някого…С кого ли?…Тайна за момента хихих

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s