The denim jacket/ Дънковото яке

Follow my blog with Bloglovin

For English you can use the Google Translate Widget on the sidebar →

Здравейте усмивки,

Как сте в неделя? За мен седмицата беше много емоционално натоварена и положително заредена, но за това ще разкажа повече утре…Защото днес ми се иска да посветя поста на един задължителен елемент от гардероба на всяка жена, който е изключително подходящ за ранните есенни и късни пролетни дни. Е, сигурно сте се досетили от заглавието, че имам предвид дънковото яке. То, заедно с коженото ми, е най – носената връхна дреха напоследък. Това са и две от задължителните (според мен) връхни дрехи в гардероба за преходните сезони или хладните летни вечери на морския бряг 🙂

Аз, честно казано, в последните години повече бях наблегнала на коженото си яке, докато тази година любимия човек не ме изненада с перфектното дънково – класическа къса кройка, в доста универсален цвят деним. Хубавото на този тип връхни дрехи е, че се се съчетават с практически всичко: поли, панталони, рокли, кецове, боти, токчета. Добавят завършеност на тоалета и са подходящи, както за ежедневието, така и за вечерно излизане на дискотека например. Единствено в строга формална среда не е удачно, а е добре да се заменят със сако.

Хубавото при този тип дрехи е, че не излизат от мода и винаги може да изнамерите старото си от дъното на гардероба и да го освежите с декорации, значки или като го пребоядисате.

Ако си говорим за актуални тенденции за 2017 – та година аз бих отличила следните:

1. Оувърсайз дънково яке, което идеално пасва с тясна долна част

2. Декорирано с перли – много ми харесват този тип модели, които носят в себе си една малка нотка женственост

3. Комбинация от дънково яке и дънки, което доскоро не беше много прието. Сега идеята е да се смесват различни кройки, оттенъци деним и да се получи визия, изградена изцяло на дънковия плат.

4. Дънково яке с апликации или бродерии – такова, разбира се, може да си направите и сами по свой вкус, като вземете за база класическо дънково и го преобразувате по свой вкус. Така би било уникално и ще носи Вашия собствен почерк.

Като цяло, единствено не виждам дънкови сака в колекциите, но ако притежавате такова винаги може да го рециклирате и да го превърнете в спортна дамска чанта или раничка, подходяща за ежедневието.

Ако говорим за аксесоари, обожавам да комбинирам дънковото яке с шал, като тук възможностите за безкрайни – инфинити шал или обикновен шал наметнат, а защо не и с направен атрактивен възел? В един от постовете ми може да намерите част от колекцията ми от шалове (тук) и най – хубавата част е, че всички си пасват идеално, съчетавам ги единствено с останалата част от визията си.

Това са две мои визии от изминалата ни почивка, за която, ако не сте прочели може да намерите публикацията тук. Не са правени специално за поста, затова и са малко небрежни, но исках да илюстрирам и как аз обичам да го съчетавам. Разбира се, неизчерпаем източник на идеи за мен е Pinterest и Instagram.

Това е и дрехата, за която дизайнерът Ив Сен Лоран е казал: “ Бих искал аз да съм го измислил.“

И ако след тези редове все още не сте се запътили към най – близкия магазин, за да се сдобиете с дънково яке, ако вече нямате, то статията Какво е важно да имаме в есенния гардероб/Autumn wardrobe essentials, със сигурност ще ви убеди!

А Вие как обичате да комбинирате дънковото си яке? Ще се радвам да се включите със снимка от тоалета си за деня тук в коментарите или под поста във Facebook.

Спокойна вечер, усмивки и Ви чакам утре за още вдъхновение и добро настроение!

Едно мнение за “The denim jacket/ Дънковото яке

  1. Pingback: Best & Worst of Smileystylelady 2017/Най – популярните и най – непосещаваните статии в блога 2017 | smileystylelady

Вашият коментар