Review: Avene Cleanance Cleansing Gel

Follow my blog with Bloglovin

For English you can use the Google Translate Widget on the sidebar →

Здравейте усмивки,

Продуктът днес си закупих без особени очаквания, защото се предлагаше в комплект с използвания от мен крем за лице и реших, че ще му дам шанс. Всъщност, стратегиите на много от козметичните марки, които се предлагат в аптечната мрежа, да пускат такъв тип промоционални комплекти, за мен са идеален начин да изпробвам нещо ново и често си купувам след това продукта в пълен размер.

wp-1483630725222.jpg

Avene Cleanance Cleansing Gel си закупих заедно с емулсията на Avene Cleanance, за която съм писала повече в темата за състоянието на кожата ми (тук). Цената на комплекта беше около 28 – 30 лв. А аз точно имах нужда да сменя сапуна на Imex с нещо по – щадящо, защото той прекалено много изсушаваше кожата ми, а и вече нямам нужда от толкова агресивни продукти.

Avene Cleanance Почистващ Гел за Лице и Тяло нежно почиства, без да действа агресивно или да уврежда кожата. Той премахва излишния себум от епидермиса, като не променя физиологично рН на кожата на лицето.

  • Има себорегулиращо действие, благодарение на растителния екстракт от зелени тиквички (Cucurbita Pepo), което допринася за намаляване на излишъка от себум.
  •  Има успокояващо и противовъзпалително действие, благодарение на термалната вода Avene.
  • Монолауринът (заявен патент) спомага за намаляването на излишния себум и матира кожата, за едно приятно и тонизирано усещане.

Подходящ продукт за мазна и проблемна кожа.
Може да се използва, както за лице, така и за гърба, където често се образуват комедони.
Без сапун. Хипоалергенен. Некомедоногенен.

wp-1483619424564.png

Състав: Avene Thermal Spring Water (Avene Aqua), Aqua, Sodium Lauroyl Methyl Isethionate, Zinc Coceth Sulfate, Polysorbate 20, Sodium Coco-Amphoacetate, Ceteareth-60 Myristyl Glycol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Citric Acid, Disodium EDTA, Parfum (Fragrance), Glyceryl Laurate, Green 5 (CI 61570), Sodium Benzoate, Sodium Hydroxide, Yellow 5 (CI 19140), Zinc Gluconate.

Моят опит: Със сигурност мога да потвърдя, че измивното действие на гела е много меко и нежно. При мен няма никакво изсушаване и особено през зимните месеци го усещам комфортно след измиване, без опъване. Относно силата на почистване бих дала средна оценка, защото след това винаги минавам с тампон, напоен с мицеларна вода,l и все още има остатъци от фон дьо тен. Не е подходящ за зоната около очите, защото при попадане в тях, се усеща дразнене и щипене. Тоест препоръчвам преди това да почистите грима от тях. Не предразполага образуването на пъпки, вече го ползвам повече от месец и дори и в онези дни, не наблюдавам раздразнение на кожата. Имам обаче една забележка относно опаковката (мисля, че на пълноразмерния продукт е друга). Много странно ми се счупи капачката и по – точно тази част, която затваря дозатора и по този начин трябва да развия цялата капачка, за да си взема от продукта. Дано да е някакъв индивидуален проблем. защото не си спомням аз да съм го изпускала например, но не мога да гарантирам напълно за едни малки ръчички, които пипат навсякъде 🙂

wp-1483619149474.png

Дали бих го купила отново: Най – вероятно бих пробвала и нещо различно,  тъй като тепърва се запознавам с почистващите продукти, подходящи за склонна към несъвършенства кожа, и не мога да твърдя, че Avene Cleanance Cleansing Gel е най – доброто. Ако отново е на промоция обаче, бих си го закупила.

Бих се радвала на препоръки за други подобни измивни продукти, които са подходящи за мазна и склонна към акне кожа.

Стойте на топло и се пазете, усмивки!♥

Едно мнение за “Review: Avene Cleanance Cleansing Gel

  1. Pingback: Review: La Roche Posay Effaclar Micellar Water Ultra and Purifying Foaming Gel for oily sensitive skin | smileystylelady

Вашият коментар